Ouderochtenden

Op vrijdagochtend van 8.30 tot 9.30 uur zijn er regelmatig ouderochtenden.
In de eerste schoolweken vertelt de leerkracht wat de verwachtingen zijn voor het komende schooljaar.

Daarna zijn er nog ochtenden per groep. De ouders van iedere groep worden uitgenodigd om te praten over de gang zaken in de klas, vaak aangevuld met een ander onderwerp (bijvoorbeeld opvoedingsvragen, seksuele vorming, voorlezen, etc.).

Een aantal keer is de ouderochtend voor alle ouders van de hele school. Dan komen onderwerpen als spraakontwikkeling, hoogbegaafdheid, belonen en straffen, etc., aan de orde.

Voor de invulling van de komende ouderochtenden, kunt u de jaarkalender of de agenda op de homepagina raadplegen.

Ouderochtenden: De perfecte ouder bestaat (niet)!

Uiteraard bestaat de perfecte ouder niet. Want we hebben allemaal te maken met onze beperkingen. Maar we hebben ook mogelijkheden! Daar willen we het met elkaar over hebben.

1. vrijdag 18 oktober: De perfecte ouder / Het perfecte team.
    Hoe kun je alleen of samen de perfecte ouder zijn? Er wordt veel van ouders verwacht. Ouders willen het heel graag goed doen. Vaak onder druk van anderen. Hoe houd je het ontspannen en toch goed?
  2. vrijdag 1 november: Rust, reinheid, regelmaat.
    Het belang van regels en rituelen.
  3. vrijdag 8 november. Nationaal schoolontbijt. Ook voor u staat een ontbijtje klaar.
    Het belang van goede voeding. Hoe breng je dat over op je kind?
  4. vrijdag 15 november: Positief communiceren.
  5. vrijdag 29 november: Belonen en straffen.