Een idee van de kosten voor de peuterschool

De peuterschool valt vanaf 2018 onder de wet Kinderopvang. Voor informatie over kosten kunt u op onderstaande documenten klikken. Voor vragen kunt u het best contact opnemen met peuterschoolcoördinator Annemieke Kester (akester@tamarschool.nl of 070-3099066).

Hoeveel uur per week?

Wat moet u doen?

Indicatie kosten

Hieronder kunt u meer lezen zodat u een idee krijgt van de kosten voor uw situatie.

Per uur kost de peuterschool namelijk €10,00, maar gelukkig zijn er een heleboel subsidies waar u van gebruik kunt maken. Kijkt u mee?

Om te bekijken wat uw kosten zullen zijn voor onze Peuterschool, kunt u het volgende stroomdiagram volgen.

Kinderopvangtoeslag

Klik hier voor een stappenplan voor het aanvragen van Kinderopvangtoeslag.

Hieronder de gegevens die u nodig heeft:

LRK nummer:
337209443

Adres:
Fluitenbergstraat 6
2545NL ’s-Gravenhage

Houder/ eigenaar van Tamarinde:
Stichting School met de Bijbel

Heb ik recht op kinderopvangtoeslag of peutertoeslag

Als u de volgende vragen van de website van de Belastingdienst allemaal met ‘Ja’ kunt beantwoorden heeft u waarschijnlijk recht op Kinderopvangtoeslag:

Krijgt u kinderbijslag of een pleegouderbijdrage voor uw kind. Of onderhoudt u uw kind in belangrijke mate;Ja/Nee
Is de peuteropvang waar u uw peuter inschrijft geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang? (Dat zijn De Peuterhoek en Tamarinde wel.)Ja/Nee
Heeft U een schriftelijke overeenkomst met de peuterschool? Hier moeten bepaalde gegevens in staan, zoals de uurprijs van de opvang en het aantal opvanguren per jaar (bij De Peuterhoek en Tamarinde ontvangt u deze na de inschrijving en z.s.m. voor de plaatsing.)Ja/Nee
Hebben u en uw toeslagpartner de Nederlandse nationaliteit of een geldige verblijfsvergunning?Ja/Nee
U werkt, studeert of volgt een traject om werk te vinden. Of u volgt verplicht een inburgeringscursus bij een gecertificeerde instelling. Dit geldt ook voor uw toeslagpartner.Ja/Nee

JA, als u bovenstaande vragen met ‘Ja’ kunt beantwoorden vraagt u kinderopvangtoeslag (KOT) aan. Wij factureren bij u het gehele bedrag maandelijks vooraf en u betaalt dus eerst alles zelf. U ontvangt een deel van de belastingdienst terug d.m.v. de KOT.

U bent zelf verantwoordelijk voor de aanvraag van de KOT bij de belastingdienst.

Er kunnen aanvullende regels van toepassing zijn om kinderopvangtoeslag aan te vragen (zoals co-ouderschap, sociale/medische redenen, wanneer u stopt met werken of werkloos wordt of wanneer uw toeslagpartner een familielid is). Raadpleeg hiervoor de website van de belastingdienst.

NEE, als u één of meerdere vragen hierboven met ‘Nee’ moet beantwoorden heeft u waarschijnlijk geen recht op Kinderopvangtoeslag. Als u geen recht heeft op Kinderopvangtoeslag, heeft u waarschijnlijk wel recht op Peutertoeslag van de gemeente. Dit doet u samen met de leidinggevende van de Peuterschool (juf Annemieke Kester). Als u Peutertoeslag krijgt, stort de gemeente dit bedrag op onze rekening. U hoeft alleen het resterende deel te betalen.

Als u een idee wilt krijgen van de kosten nadat u kinderopvangtoeslag heeft ontvangen, dan kunt u dit bestand openen: Tabel indicatie kosten NA Kinderopvangtoeslag of Peutertoeslag