01 november

Volgende week staakt het onderwijs. Ik ben bang dat het een zielige vertoning wordt voor de buitenwereld. Want de boeren hadden hun trekkers. De bouwvakkers hun vrachtwagens en andere machines. Best indruk-wekkend. De zorg is wel eens op pad geweest met hun rollators. Iets minder indrukwekkend, maar wel duidelijk. En het rijdt ook. Maar wat heeft het onderwijs…? We hebben geen kostbaar rijdend materieel. Of het zou een verrijdbaar digibord of de chromebookkar moeten zijn. Maar om daar nu mee de straat op te gaan? Dat zal geen school doen. We hebben wel iets anders: we hebben de kinderen! En die zijn wat mij betreft nog veel kostbaarder en geavanceerder dan welk materieel dan ook. En die laten we wat mij betreft dan ook lekker thuis of op school. Die neem je niet mee naar het Malieveld. Daar zijn ze te kostbaar voor.

Wel waard om aandacht te vragen voor de problemen in het onderwijs. Juist vanwege de kinderen!

WeekBlad 9 3 – 9 nov 2019