18 oktober

Elke maand staat een Bijbeltekst centraal. Die leren de kinderen in de klas. We zetten hem in het WeekBlad zodat u er thuis ook aandacht aan kunt besteden. Deze maand een tekst uit het Oude Testament: “Wees niet bang, Sion! Laat de moed niet zinken!” In een andere vertaling staat het meer letterlijk vertaald: Vrees niet, o Sion! Laat uw handen niet slap worden. Soms lijkt het of je ergens geen kracht meer voor hebt. Dat je handen slap worden. Dan kun je dus weinig meer doen.

Als je de moed laat zakken, kun je proberen jezelf moed in te spreken. Dat is best moeilijk. Wat mooi dat God tegen Zijn volk zegt: laat de moed niet zinken, steek je handen uit je mouwen. Zo gaat God dus met ons om.

Als ouder kun je zo ook met je kind omgaan. Als het moeilijk is, als de moed laat zinken, als je niet tot actie komt,  wat zeg je dan?

• “Niet zo kinderachtig, het komt wel goed”
  • “Kom op, je kunt het!”

Als je er goed over nadenkt, kunnen kinderen vaak niet zoveel met bovenstaande antwoorden, hoe goed bedoeld vaak. Het zit soms in kleine woordjes. Wat denk u van: “Je kunt het nog niet, ik wil je helpen om het je te leren”.

WeekBlad 8 20 okt 2 nov 2019