04 oktober

Het is Kinderboekenweek. Een week lang extra aandacht geven aan lezen. Niet dat we dat anders niet doen. We vinden lezen heel belangrijk. Daarin hebben we de tijd niet mee. Veel kinderen vinden lezen niet ‘cool’. Voor lezen moeten de meesten ook iets meer inspanning doen dan voor gamen. Toch roepen we de kinderen ertoe op om te lezen. Want lezen is als een reis maken. Je wordt meegenomen in de wereld van het boek. Je maakt er je eigen voorstelling bij. En dat alles is heel goed voor je (hersen)ontwikkeling. Wat voor lezen geldt, geldt ook voor voorlezen. Echt, het is heel leuk. Heeft u geen ideeën voor een leuk en goed (voorlees)boek, loop gerust even bij ons langs en vraag.

Wist u dat we een zwerfboekenkast hebben op school? Een kast met kinderboeken die je gewoon mee mag nemen. De voorwaarde is wel dat je er zelf een ander boek inzet. Zo blijft de kast gevuld en kan iedereen lekker lezen.

WeekBlad 6 6 – 12 okt 2019