27 september

Volgende week is de week tegen pesten. Veel kinderen worden gepest. Of hebben het gevoel gepest te worden (en dat is net zo vervelend). Daarom is het goed als we er aandacht aan besteden.

Pesten is een groepsgebeuren. Het gebeurt binnen een groep. Er zijn pesters, kinderen die gepest worden, meelopers en observanten. Het is goed als kinderen zich bewust worden van hun rol in de groep. Durf je een held te zijn door een proces te doorbreken? Door niet mee te gaan in de heersende mening? Dat is best moeilijk. Daarom gaan we het over hebben.

Dit thema sluit goed aan bij waar voor staan: luisteren naar wat God van ons vraagt. In de Bijbel staat genoeg wat dat is. Bij voorbeeld in Galaten 5: Liefde, blijdschap, vrede, goedheid, trouw. Dé remedie tegen pesten.

WeekBlad 4 22 – 28 september 2019