Deze week waren de klassen na 12 weken weer helemaal vol. Dat was even wennen.

Bijvoorbeeld voor de kinderen van de middaggroep. Die konden 14 weken lang uitslapen. Maar nu moeten ze om 8.30 uur op school zijn. Voor velen toch een ander ritme.

Of de kinderen die hun (huis)werk even snel deden en daarna hun eigen ding gingen doen. Nu moet je opeens weer de hele dag in de klas zijn en mag je veel minder zelf regelen. Thuis sloeg je het moeilijke gewoon over, op school moet je daar juist mee aan de gang.

Deze week was voor bijna iedereen pittig, laten we er eerlijk over zijn. Maar toch ook heel fijn om iedereen te zien. En goed om weer aan het werk te zijn.

We zijn blij met de positieve gesprekjes aan de straat. We zijn blij dat zoveel ouders meededen in de Meet met de ouderochtend. En zo is er veel meer te noemen. En dat ritme, dat krijgen we wel weer te pakken.

Nog een laatste tip: we menen te merken dat veel kinderen niet echt vroeg gaan slapen. Om lekker te kunnen werken en gezellig te zijn is dat wel belangrijk. Het is  misschien lastig, maar stuur het weer een beetje de goede kant op.

WeekBlad 36 14-20 juni 2020