05 juni

Aanstaande maandag gaat de school weer volledig open. Veel kinderen en ouders zijn hier heel blij mee. Er zijn er ook die het spannend vinden. En dat is logisch. Juist deze week waren er twee scholen, ook nog eens in Den Haag, in het nieuws waar leerkrachten positief getest waren op het coronavirus. Wij hebben het daar hier op school natuurlijk over gehad. Dat dit zou gebeuren lag wel in de lijn van de verwachting.  Juist nu alles weer wat opener wordt.

Het moedigt ons wel aan om zorgvuldig te blijven en de regels van het protocol te blijven uitvoeren. Vooral het afstand houden van volwassenen is belangrijk. Daar zullen we als school alert op blijven. Voorkomen is beter dan genezen. Dit geldt voor leerkrachten nog meer dan voor leerlingen. Leerkrachten met klachten moeten volgens het protocol thuisblijven tot zij 24 uur klachtenvrij zijn. Dat kan wel betekenen dat een groep een keer een dag thuis zal moeten werken.

De nieuwe periode is aan de ene kant hoopvol. Aan de andere kant spannend. Mooi dat de maandtekst ons helpt om daarmee om te gaan:

U mag uw zorgen op God afwentelen, want u ligt Hem na aan het hart.

In een andere vertaling staat: Werp al uw zorgen op Hem, want Hij zorgt voor u. Met het woord werpen wordt deze tekst verrassend actueel. Hij zou in deze anderhalvemeter-tijd geschreven kunnen zijn… We mogen onze zorgen veilig bij God neer werpen. Anderhalve meter is voor Hem niet te ver om ze op te vangen.

WeekBlad 35 7-13 juni 2020