29 januari

De avonden van deze week waren in veel steden onrustig. Met name jongeren gingen de straat op. De regering riep ouders op hun kinderen binnen te houden. Opvallend is dat voor Kerst de kinderen thuis moesten gaan leren om hun ouders binnen te houdenā€¦šŸ˜‰

Ouders moeten dus hun kinderen opvoeden en kinderen indirect hun ouders, was de boodschap.

De vraag eronder is hoe je als burgemeester of minister omgaat met ongewenst gedrag. Je veroordeelt verkeerd gedrag, maar hoe verwoord je dat? Ik las een artikel waarin de schrijver opmerkte dat we als leiders vaak reageren als geĆÆrriteerde grote broer die het helemaal gemaakt heeft en neerkijkt op zijn kleine broertje die er een rommeltje van maakt. Beter is om te reageren als een vader. Die regels stelt, die als het nodig is straft. Maar die ook liefdevol is! En niet veroordeelt. We zien dat terug in de Bijbel bijvoorbeeld in het verhaal van de verloren zoon. De vader staat in dit verhaal te wachten en ontvangt hem met open armen als hij terugkomt uit een fout leven. Ā Zijn broer blijft op afstand en keurt het gedrag af.

Juist in een periode waarin de kinderen veel thuis zijn, is het mooi om ons te laten inspireren door onze liefdevolle Vader in de hemel. Om zo ook een vader en moeder te zijn voor uw kind. Juist in deze tijd hebben ze dat hard nodig. Veel sterkte daarbij.

WeekBlad 20 31 jan – 6 februari 2021