08 januari

De scholen zijn weer begonnen. Thuis dan. Hoewel? We moeten veel kinderen van ouders met een cruciaal beroep opvangen. Dan kun je niet echt zeggen dat je dicht bent… Gelukkig kunnen we hiervoor stagiaires, onderwijsassistenten en pedagogische medewerkers inzetten.

Maar het vraagt iedere dag wel veel organisatie. Gelukkig zijn alle kinderen in beeld en zijn de meesten ook op tijd in de Meet en zijn goed aan het werk. Van verschillende ouders hebben we bemoedigingen en complimenten gekregen. Dat doet ons goed. Dank hiervoor.

We horen in de reacties en lazen het op NOS dat het voor veel ouders niet meevalt om het thuisleren vorm te geven. https://nos.nl/artikel/2363485-noodopvang-van-scholen-en-kinderopvang-vol-ouders-zien-het-niet-meer-zitten.html

Wij begrijpen dat. Laten we er met z’n allen proberen iets van te maken. Hopelijk nog maximaal een week, hoewel we in het nieuws ook berichten lezen over het mogelijk verlengen van de lockdown. Waarschijnlijk horen we daar dinsdag meer over. Daarna krijgt u van ons bericht wat dit voor ons onderwijs betekent.

Veel sterkte en succes.

WeekBlad 17 10 – 16 januari 2021