18 december

Die zagen we even niet aankomen: Alle scholen dicht. We gingen er vanuit dat de basisscholen in ieder geval nog wel open zouden blijven. Dus niet. Jammer vinden we het wel. We hadden graag de gelegenheid gekregen om het Kerstfeest te vieren met de kinderen. En veel leerkrachten en leerlingen zien wel weer op tegen het online lesgeven en les krijgen.

Je krijgt in deze weken de indruk dat je overspoeld wordt door allerlei nieuws en allerlei meningen. Dat geeft druk. Je kunt er zomaar door worden meegenomen. Dan is het goed om de Kerstboodschap goed tot je door te laten dringen. Bij al het nieuws er is het Goede Nieuws: De engel verkondigt namens God grote blijdschap. Blijdschap die voor heel het volk is. Het Griekse woord voor heel het volk is: pandemie. Dat woord kennen we. Maar als we dat tot ons door laten dringen wordt deze Boodschap verrassend actueel. Want zoals de coranapandemie iedereen raakt, zo raakt de Boodschap van Kerst, dat de Redder is geboren, iedereen nog veel meer.

Maar de engel zei tegen hen: “Jullie hoeven niet bang te zijn. Want ik breng jullie goed nieuws. Dat goede nieuws is voor het hele volk.

(Lukas 2 : 10)

Het team van de Tamarschool en Tamarinde wenst iedereen Gods zegen op het Kerstfeest

en in het nieuwe jaar.

WeekBlad 16 20 dec 2020 – 9 januari 2021