30 november

Misschien heeft u een beetje verbaasd gekeken; leerkrachten die allerlei vreemde opdrachten moeten uitvoeren. Kinderen die ingezet worden om ergens cadeautjes of gedichtjes of andere dingen te brengen. Wat is er aan de hand op school? Nou, de leerkrachten doen een pietenspel. Geheime pieten moeten dingen voor elkaar doen. En soms worden daar kinderen bij ingeschakeld of zijn zij er getuige van. Het brengt leuke energie op school. Precies zoals sinterklaas wat ons betreft bedoeld is: gezellige dingen met en voor elkaar doen. Met zo nu en dan een vette knipoog. De afgelopen week hebben Kerst geïntroduceerd bij de kinderen. Daarbij is het onderscheid tussen Sint en Kerst naar voren gekomen. Veel kinderen kwamen erop dat je met Sinterklaas gezellige dingen doen en dat het met Kerst over Jezus gaat die geboren is. Daarom is Kerst niet alleen een gezellig feest, maar gaat het uit boven Sinterklaas. We zijn dus ook al druk bezig met de Kerstviering.

WeekBlad 14 2 – 8 dec 2018