09 november

Opvoeden is soms best een klus. Je loopt tegen van alles aan. Soms zit je in een negatief spiraal en hoor je jezelf alleen maar mopperen. Of is het zo ingewikkeld dat je het gewoon even niet meer weet. En vaak gaat het gewoon ook goed. Of valt het mee: Het kinderfeestje waar je als een berg tegenop zag en wat heel gezellig was. Of een andere ouder die je spreekt en die met precies hetzelfde zit als jij. Eén ding is wel duidelijk: Opvoeden kun je niet alleen. Je doet het niet alleen. Het gebeurt thuis. Op school. In de kerk. De komende tijd besteden we aandacht aan opvoeding. Er is a.s. vrijdag een ouderochtend over geloofsopvoeding. We introduceren de opvoedkast. (een kast met boeken over opvoeding) en er is over een paar weken een ochtend voor single moms. Genoeg te doen dus. Om te halen, maar zeker ook om iets (in) te brengen. Elkaar ontmoeten en dingen herkennen bij andere ouders kan helpen om weer aan de slag te gaan met de gave en opgave die opvoeden heet. Welkom!

WeekBlad 11 11 – 17 november 2018