Uit de groepen

Nieuwsbrief maart 2018

Na Pasen start ons nieuwe thema. Dit duurt nog even, maar we willen u in deze nieuwsbrief graag informatie geven over de komende Paasviering, dus sturen we de nieuwsbrief deze keer iets eerder. Met in beide groepen zwangere moeders of pasgeboren baby’s, leek het ons leuk om hier met het nieuwe thema bij aan te sluiten! We bieden activiteiten aan rond het verzorgen van en omgaan met een baby. Zo kijken we met de kinderen naar welk speelgoed voor een baby bedoeld is, wassen we de babypop, maken we een rammelaar als cadeautje en houden we als afsluiting een feestje in een versierde klas ter gelegenheid van de geboorte van de baby. U bent daarbij van harte uitgenodigd!

Nieuwsbrief Hoera, een baby!

Nieuwsbrief februari 2018

Vanaf komende week is het nieuwe thema ‘Eet smakelijk!’. In de klas maken we een restaurant en een supermarkt. De kinderen gaan proeven wat lekker smaakt en wat vies smaakt. We gaan met elkaar ook iets lekkers maken en dit uitdelen aan kinderen uit groep 1. Die gaan we namelijk uitnodigen om te komen picknicken bij ons. Gezellig hè? Wij hebben er veel zin in!

Nieuwsbrief Eet smakelijk

Nieuwsbrief januari 2018

Na de kerstvakantie zijn we gestart met een nieuw thema: ‘Muizen en olifanten’, over grote en kleine dingen en dieren. We ontdekken met elkaar wat groot en klein betekent. De huishoek is nu het huis van muis en olifant. We knutselen muizen en olifanten en de boekenkast staat vol met boeken die bij dit thema passen.
Nieuwsbrief Muizen en olifanten

Nieuwsbrief december 2017

Er zijn best veel mededelingen per mail verstuurd over het kerstfeest en de veranderingen op de peuterspeelzaal. In deze nieuwsbrief vindt u alle informatie op een rijtje.
Nieuwsbrief Kerst + informatie nieuw jaar

Nieuwsbrief november 2017

Wat was het gezellig om al die knuffels in de klas te hebben! Sommige knuffels bleven op school slapen, maar de meeste knuffels gingen aan het einde van de dag toch weer graag mee naar hun eigen huis.

Binnen het volgende thema vallen het Sinterklaas- en het Kerstfeest. Als het feest is, mag je mooie, speciale kleren aantrekken. Als themahoek maken we een verkleedhoek/kledingwinkel. De kinderen kunnen zich dan mooi maken voor een feest, maar ook gewoon lekker van alles uitproberen. Naast feestkleren gaat het ook over gewone kleding en je zelf aan- en uitkleden. En… voor veel kinderen iets waar ze naar uitzien: vanaf het begin van dit thema mag Puk elke keer bij een ander kindje gaan logeren! Puk krijgt een eigen tas mee met zijn kleren, zijn pyjama, een knuffel en een boekje voor het slapen gaan. In de tas zit ook een schriftje. Het zou erg leuk zijn als u daarin (samen met uw kind) opschrijft wat Puk heeft meegemaakt, dan
kunnen we dat de dag erna met de kinderen bekijken en lezen.
Nieuwsbrief Wat heb ik aan vandaag

Nieuwsbrief oktober 2017

De week van dierendag starten wij met ons nieuwe thema: Knuffels. Elk kind mag zijn of haar eigen (dieren)knuffel meenemen, want deze knuffels hebben we tijdens het thema nodig. En als er thuis nog knuffels liggen die niet meer worden gebruikt, dan mogen die ook mee naar school. Zo krijgen we een hele knuffelverzameling!

De knuffels mogen deze weken op school logeren, maar ze mogen natuurlijk ook mee naar huis om daar te slapen. We kijken naar de verschillende knuffels (groot/klein, zacht, lief) en elk kind mag iets vertellen over zijn of haar knuffel. In het lokaal maken we een ‘slaapkamerhoek’ waar de knuffels lekker kunnen slapen. Het zou leuk zijn als elke knuffel een tasje (voorzien van naam) bij zich heeft met een paar eigen spulletjes, zoals een tandenborstel en eventueel een pyjama. Tijdens het thema gaan we een rijmpje leren over knuffelen, de knuffels naar bed brengen, een knuffel knutselen en ontdekken hoe verschillende soorten materialen voelen.
Nieuwsbrief Knuffels

Nieuwsbrief augustus 2017

De eerste weken van het nieuwe schooljaar is het thema ‘Welkom Puk’. Een mooi thema om kennis te maken met onze peuterspeelzaal. Het thema gaat namelijk over opruimen, schoonmaken en waar alles te vinden is in het lokaal. De kinderen helpen Puk om te wennen op school. Ze laten Puk zien waar hij met de blokken kan spelen of een boekje kan lezen, waar hij zijn handen kan wassen en hoe hij moet opruimen.
Nieuwsbrief Welkom Puk